Таг: варење

Таг: варење

Ова се најважните витамини потребни на варењето. Погледнете како секојдневно да ги внесувате во организмот и како да ги вклучите во прехранбените навики. Витамин Б Витамините од Б-групата се наоѓааат во протеините како што се рибата, живината и млечните производи, во лисје...
Здравје
Сигурно не постои ниту еден човек кој не пател од проблеми со варењето во животот. Без сомнение, тоа предизвикува многу непријатности и ги прави потешки за извршување секојдневните активности. Постојат разни причини за лошото варење. Во повеќето случаи, тоа е предизвикано од...
ЗдравјеИсхрана
Дали желбата за слатки и за масна храна ве попречува во вашите настојувања да се храните здраво и да ја држите под контрола телесната тежина? Хормоните се тие кои влијаат врз желбата за храна, бидејќи на некој начин тие диктираат како всушност се чувствуваме, што сакаме и со...
Исхрана
Имате проблеми со забите и косата? Постојано сте уморни? Имате лоша концентрација? Сите овие знакови ви порачуваат дека лошо се храните Работните обврски, обрврските околу семејството и децата, но и сите други секојдневни работи често пати ни отежнуваат да ги забележиме суп...
Исхрана
Ако вашата вага не го отсликува вашиот животен стил, можеби постои некоја скриена причина која стои позади тоа. Иако со правилен начин на исхрана и физичките активности можеме доста да влијаеме на тоа како изгледаме, некои работи сепак не зависат од нас. Прочитајте за тоа ...
Здравје
Најдобро е да избегнувате одредени видови храна - како што е масното месо – за да не го иритирате желудникот. Но , за среќа , постојат намирници кои можат да ви го олеснат варењето на храната. Прочитајте го водичот за тоа што е добро, а што лошо за варењето. Најлошата хра...
Исхрана