Таг: варени јајца

Таг: варени јајца

Тврдо варените јајца се одличен извор кога немаме време да готвење, бидејќи се хранливи, а од нив набрзина може да се направи оброк со салата. Тврдо варените јајца даваат добри масто односно оние мононезаситени и полинезаситени. Штом во организмот се внесуваат помалку засите...
Исхрана
  Тврдо варените јајца се одличен избор кога немате време за готвење, бидејќи се хранливи, а од нив на брзина можете да направите мал оброк со салата. Тврдо варените јајца даваат добри масти односно оние мононезаситени и полинезаситени. Штом во организмот внесувате п...
Исхрана

5 специјалитети од варени јајца

Сигурни сме дека колку јајца и да сваривте, поделивте или пак се кршивте со нив за Велигден, сигурно многу и ќе ви останат. Немојте да ги фрлате, бидејќи варените јајца се клучни состојки во рецептите за многу вкусни јадења и специјалитети. Пилешка салата Потребни состојки...
Исхрана