Таг: брусница

Таг: брусница

  Делувањето на уште ден народен лек е срушено преку резултатите на една студија, која покажала дека капсулите со брусница ниту ги спречуваат, ниту ги лекуваат уринарните инфекции како што се мислело. Оваа студија е најнова по деценијата оптоваренамсо докази за тоа дал...
Здравје
Сертифицираната нутритивна терапевтка Syeda Kiran Zahra Hussain открила интересен рецепт за вкусен и здрав пијалок кој е вистинска бомба од витамини,минерали и антиоксиданси кои се добродојдени на сечие мени. Посебно се препорачува на луѓе кои имаат проблеми со тироидната ...
ИсхранаНови статии
Го спречува навлегувањето на бактериите во уринарниот тракт, мочниот меур и бубрезите, а на постоечките не им дозволува да опстанат бидејќи го забрзува нивното исфрлање. Вкусната и освежителна брусница, според мислењето на западните експерти, претставува најздравото овошј...
ЗдравјеРазно
После повеќе од две децении истражувања и напорна работа на усовршување на диети и методи на детоксикација, нутриционистјата Ен Луис Гитлемен повторно им нуди убави вести на обожавателите на здравиот живот, овој пат осмислувајќи детоксикациски план кој вклучува чудотворен ...
ИсхранаРазно