Таг: боја на јазик

Таг: боја на јазик

Јазикот се состои од група мускули кои ни дозволуваат да ја пробаме храната, да ја омекнеме, да голтаме, но и да зборуваме. Тој има огромна улога кај луѓето. Со оглед на тоа што е богат со крвни садови и благодарение на плунката, неговото здравје се поврзува со целиот органи...
Здравје