Таг: болки во кичма

Таг: болки во кичма

Околу 80% од луѓето во некој момент од животот почувствуваат болка во долниот дел на грбот, се тврди во специјалниот здравствен извештај од Харвард. Поверојатно е таквите болки да имаат оние во средно доба од животот, но не се поштедени ниту младите, како и оние кои имаат се...
ЗдравјеРазно

„Златната рипка“ – спас за рбетот

Познато е дека треба да го чуваме рбетот. Ако е тој здрав, тогаш е здраво и целото тело. Ова е вежба која го јакне рбетот и која има позитивно влијание врз општата состојба на човекот. Во што лежи едноставноста на оваа вежба? Вежбата ,,Златна рипка,, ги доведува во ред н...
ВидеоЗдравје

Фит над 40

Вежбање во група за над 40 годишни луѓе. Време за вежбање е 8 часот од сабајле Пон-Петок. Што прави вежбањето за вашето тело? Вежбањето е докажано дека ги подобрува и зачувува мускулната маса, флексибилноста, кондицијата и коскената маса. Американската асоцијација з...
ЗдравјеНови статии