Таг: биолошки часовник

Таг: биолошки часовник

Се повеќе жени ја одложуваат бременоста за да се концентрираат на други нешта во животот, како што е кариерата. За жал, тоа истовремено значи и дека делумно ги намалуваат своите шанси било кога да имаат дете, бидејќи голем број жени веќе во своите 30-ти години влегуваат во ,...
ЗдравјеРазно

Кинески биолошки часовник

Освен што нашето тело е конструирано да содржи лимфен систем, нервен систем и уште многу други системи, исто така постои и енергетски систем на меридијани. Овие меридијани се канали кои, за разлика од крвните садови, влијаат на телото и на размената на супстанциите со помош ...
ЗдравјеРазно