Таг: бел бор

Таг: бел бор

Лековитата природа на четинарите

Од бројното семејство на зимзелени четинари, народната медицина на посебно место го става борот (лат. Pinus). За него од дамнина се знае дека е ефикасен во лекувањето на реума, кашлица и белодробни болести, прочистување на дишните органи. Докажано е дека прошетката и престој...
ЗдравјеРазно