Таг: бела чоколада

Таг: бела чоколада

Белата чоколада, која децата ја обожаваат, е всушност мешавина од маснотии и хемиски ароми. Нутриционистите предупредуваат дека овој производ во целост неоправдано го носи името ,,чоколада,,, бидејќи во себе не ја содржи главната состојка на вистинската чоколада, какаото. Сп...
Исхрана
Годините пред Втората светска војна била произведена белата чоколада; мешавина од шеќери, какао и путер. Многумина веруваат дека Швајцарците први во 1930 година ја произвеле со оглед на тоа што се познати ширум светот како најдобри во производството на слатки и чоколадни про...
ЗдравјеИсхрана