Таг: банани

Таг: банани

Зрели или зелени банани?

  Британскиот нутриционист Рајнон Ламбер напоменува дека бананите, независно од тоа дали се зелени или многу зрели, се одличен извор на калиум и други хранливи материи. Се вели дека не може да се каже дека едниот вид е подобар од другиот, бидејќи секој си има свои пр...
Исхрана
Бананите се исклучително многу богати со калиум и се едно од омилените видови овошја. Единствено што иритиа на бананата се нејзините долги тенки влакна (флоемски снопови), кои имаме обичај да ги вадиме заедно со кората. - Всушност, овие делови од кората се многу важни и т...
ИсхранаРазно