Таг: бамја

Таг: бамја

Бамјата – чудотворен зеленчук

  Бамјата (лат. Abelmoschus esculentus), е една од најстарите здрави намирници и веќе се враќа во бројни кујни. Сепак, за неа се уште не се зборува многу поради тоа што повеќето луѓе не знаат ни како изгледа, ни каков вкус има, ниту што се поседува. А ократа, како шт...
Исхрана