Таг: артритис

Таг: артритис

Бела врба за артритис

  Во традиционалната медицина најчесто се употребува кората од бела врба, и тоа како лек против болки и зголемена телесна температура. Иако белата врба е многу побезбедба од "аспиринот", нејзината долготрајна употреба не е препорачлива, бидејќи константната акумулаци...
ЗдравјеРазно
Алфалфа е растение чии корени растат и до 30 метри под земјата, од која ги извлекува сите минерали кои не се наоѓаат на површината ниту на самиот врв. Алфалфа на арапски јазик значи ,,татко на растенијата,, и од тоа може да се заклучи дека се работи за многу здрава намирница...
ЗдравјеИсхрана

Идеални вежби за болни од артритис

Вежбањето ги намалува болките во зглобовите и нивната крутост, а ја подобрува флексибилноста, мобилноста, расположението и вкупното доживување. Вежбањето ќе ги зајакне мускулите кои ги обвиткуваат зглобовите. Да кажеме, повеќето луѓе имаат проблем со колената, а со помош на ...
Боди-фит
Почесто од оваа болест заболуваат жените, главно на возраст помеѓу 20 и 40 години. Со оглед на тоа што се уште не се знае точната причина, за ревматскиот артритис, за жал, нема вистински лек. Лошата вест е и што исто така постојат многу неточни информации за оваа состојба, к...
ЗдравјеРазно
Доколку имате псоријазен артритис, постојат многу причини зошто треба да се храните здраво. Оваа автоимуна болест, која напаѓа дури 30% од луѓето со псоријаза, може да доведе до болка, оток и здрвување на зглобовите. А поради тоа што вишокот килограми уште повеќе вршат прити...
ЗдравјеИсхрана
Како фитнес професионалци нашата задача е кристално јасна, ние треба да ве раководиме кон патот за подобар животен стил и постигнување на зацртаната цел, според потребите на клиентите. Затоа не изнајмуваат познатите јавни личности и финансиски могули, но денеска тој спект...
Нови статииРазно

Мед и цимет-лек за се

Комбинацијата на мед и цимет со векови е користена како лек за сите болести.Во минатото се верувало дека оваа комбинација може да го им го поврати видот на слепите,па дури и да ги врати во живот починатите. Источните народи го сметаат најблаготворен дар на природата и го ...
Исхрана