Таг: антипреспиранти

Таг: антипреспиранти

  Општо е познато дека потењето е нормална физиолошка појава. Со потење ги исфрламе штетните материи од организмот и така тој се чисти. Со потење во големите жештини телото се разладува и го штити организмот од прегревање. Токму затоа што со потењето од телото излегу...
ЗдравјеРазно
Живееме во потрошувачко општество, а хигиенските потреби се нешто без што не се може. Така, општо познато е дека потењето е нормална физиолошка потреба, со него се исфрлаат повеќето штетни материи од организмот и така се чисти. Со потењето телото се лади и го штити организмо...
Uncategorized
Човековото тело се поти со причина, а годишно трошиме огромни суми на пари за да ја запреме оваа пот или пак да ја прикриеме нејзината миризба. Меѓутоа, ако ги користите секој ден и тоа веќе со години, морате да ги прочитате следниве неколку факти за дезедорансите... Мири...
ЗдравјеРазно
Сите некогаш сме биле во ситуација каде што ни барале на заем чешел, сапун или некоја шминка, но сериозно би требало да се замислиме наредниот пат дали треба да ги позајмуваме овие работи, заради опасноста по нашето здравје и хигиена. Експертите и дерматолозите тврдат дека с...
Здравје