Таг: антиоксиданси

Таг: антиоксиданси

Зрели или зелени банани?

  Британскиот нутриционист Рајнон Ламбер напоменува дека бананите, независно од тоа дали се зелени или многу зрели, се одличен извор на калиум и други хранливи материи. Се вели дека не може да се каже дека едниот вид е подобар од другиот, бидејќи секој си има свои пр...
Исхрана

Дали пиете премногу зелен чај?

  Истражувањата покажуваат дека зелениот чај е повеќекратно корисен за здравјето, и тоа благодарение на антиоксидансите попознати како катехини. Тоа вклучува се од подобрување на помнењето, па се до спречување на појавата на рак. Меѓутоа, треба да бидете внимателни. ...
Исхрана