Таг: антидепресив

Таг: антидепресив

Бананата е тропско растение со потекло од југоисточна Азија. Нејзиното дрво биолошки не претставува дрво, иако така изгледа поради поради својата висина од повеќе од 10 метри, туку таа е само високо растение со висок корен. А, технички, плодовите на бананата се всушност боби...
ЗдравјеИсхрана

Антидепресивите во бременоста

Земањето андидепресиви за време на бременоста е поврзано со зголемениот ризик од појавата на психијтриски нарувања кај децата, посебно нарушувања во расположението, покажува неодамнешното истражување. Целокупниот ризик од појавата на овие нарушувања кај вкупната детска по...
ЗдравјеРазно

Спермата е антидепресив?

Се до неодамна научниците веруваа дека исклучива цел на машкото семе е да обезбеди хранливост и заштита на спермата на нејзиниот пат кон оплодувањето на женските јајце-клетки. Но, најновите истражувања укажуваат дека спермата игра и важна улога во психичкото здравје на женит...
Разно