Таг: анксиозност

Таг: анксиозност

Древната мудрост зборува за врската помеѓу менталното и физичкото здравје - речиси секој менталне пронлем или физичко решение. Иако на западната медицина и беше потребно извесно време за да се сети на оваа древна мудрост, студиите постојано покажуваат силна поврзаност помеѓу...
Боди-фитРазно

5 чекори за брзо ослободување од стрес

Денес, животот е многу сложен. Многуте обврски, ,,жонглирањето,, меѓу работата, родителството и приватниот живот сето тоа е многу тешко и подразбира поголем притисок и ниво на стрес од порано. Брзиот начин на живот е честа причина за појава на анкциозност, што за последица и...
Здравје
Маточината (пчелник, маточник) (лат. Melissa officinalis) е едно од ретките растенија која истовремено е лековито, мирисно, зачинско, ароматично, медоносно и индустриско. Тоа е многугодишно зелјесто растение од семејството на усноцветни. Потекнува од земјите околу Средоземно...
Здравје