Таг: аминокиселини

Таг: аминокиселини

Глутаминот и придобивките од него

Оваа многу важна аминокиселина помага во обновувањето на мускулите, го подобрува имунолошкиот систем и го поттикнува растот на мускулите. Исто така, ја зголемува синтезата на протеини и има корисни ефекти врз дигестијата. Дали Л-глутаминот е нависитна неопходен? Аминокисел...
Суплементи

Што се калории и макронутриенти?

Дознајте во ова кратко видео што се калории и макронутриенти и како тоа може да ве доведе да направите подобар избор на храната, читање на хранливите таблици на секоја храна и пазење од скриените работи како транс масти, шеќери и сл.Не заборавајте да го споделите видеото,лај...
ВидеоИсхрана