Таг: Алфред Томатис

Таг: Алфред Томатис

Што е моцарт ефект?

Книгата "Моцарт ефект: Забележливата моќ на музиката во исцелување на телто, јакнење на умот и ослободување на кративниот дух" на Дон Кемпбел зборува за ефикасноста на методот Томатис кај деца со потешкотии во однесувањето, учењето, со нарушување од аутистичен спектар, со Да...
ЗдравјеРазно