Таг: аеробни вежби

Таг: аеробни вежби

Трчањето, возењето велосипед, пливањето и други аеробни активности освен успешна елиминација на вишокот шеќер и маснотии од крвта придонесуваат и за подобра работа на мозокот. Причината е забрзување на циркулацијата и отчукувањата на срцето што овозможува доток на поголема к...
Боди-фит