Супер серии(drop sets) се напредна техника која ја користат бодибилдерите и спортисти да зголемат интензитет на вежбата.
Како функционира?
Земате тежина која може да ја кренете 8-12 пати, завршувате и веднаш намалувате 10-20% и така продолжувате се додека не направите 3 серии.
Целта е максимално да ги исцедите мускулите и не е за почетници!!!