Вежба 1: СКЛЕК SNIFF THE FLOOR

3 серии, 45 секунди траење на вежбата, 15 секунди одмор

Спуштете се на раце и на стапалата пред да ги поткренете колковите и задникот за да застанете во поза во облик на буквата В. Поместете ја главата надолу кон подот, префрлајќи ја тежината кон напред. Продолжете да ја преместувате својата тежина нанапред, додека градите не ви дојдат над рацете. Направете склек и вратете се назад во почетната положба на буквата В.

Вежба 2: СТАТИЧНО ,,СЕДЕЊЕ,, ПОКРАЈ ЅИД
3 серии, 45 секунди траење на вежбите, 15 секунди одмор

Вежба 3: СКОК СО ИСЧЕКОР
3 серии, 45 секунди траење на вежбата, 15 секунди одмор

Вежба 4: ИЗОМЕТРИСКИ СКЛЕКБРИШАЧ
3 серии, 45 секунди траење на вежбата, 15 секунди одмор

БРУТАЛЕН ТРЕНИНГ ОД 400 ПОВТОРУВАЊА (ВИДЕО)

Овој ултимативен тренинг за јакнење на грбните мускули ќе ве доведе до фигура за која сонувате веќе подолго време. Големиот број на повторувања се осмислени со цел да се зголеми способноста во телото во склад со гликогенот во мускулите

Овој тренинг ќе ви помогне да го зголемите обемот и издржливоста на мускулите. Проблем претставуваат бројните движења на повлекување не само поради физичкиот напор, туку и поради можната монотонија. Меѓутоа, резултатите од оваа програма се одлични, а најзаслужен за тоа е авторот на оваа програма, личниот тренер Фил Симс.

Тренингот е поделен на 4 вежби, кои се прават по 100 повторувања, а покај грбните мускули, голема полза ќе имаат и вашите подлактици и бицепси. Ако не сте во можност да правите по 100 повторувања одеднаш, вежбите правете ги низ 4 серии, со по 25 повторувања.

Вежба 1: ВЛЕЧЕЊЕ НА ЛАТ СПРАВА
4 серии, 25 повторувања, пауза од 60 секунди

Вежба 2: КРЕВАЊЕ НА РАМЕЊАТА СО ТЕГОВИ

4 серии, 25 повторувања, пауза од 60 секунди

Вежба 3: ГРБНА ЕКСТЕНЗИЈА
4 серии, 25 повторувања, пауза од 60 секунди

Вежба 4: ВЕСЛАЊЕ НА МАШИНА СО САЈЛИ, ВО СЕДЕЧКА ПОЛОЖБА
4 серии, 25 повторувања, пауза од 60 секунди

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина