Ако сакате да го лекувате секој орган, само држете одреден прст 3 – 5 минути и веднаш ќе ја забележите разликата.

Еве кој прст помага кај секој проблем и кој орган треба да се притисне:

 

Палец

 

Органи: желудник и слезина

Емоции: депрсија и анкциозност

Физички симптоми: болка во стомакот и главоболка

 

Показалец

 

Органи: бубрези и уринарен тракт

Емоции: разочарување и страв

Физички симптоми: забоболка, болка во мускулите и грбот

 

Среден прст

 

Органи: црн дроб и жолчно ќесе

Емоции: неодлучност и бес

Физички симптоми: мигрена, проблеми со циркулацијата на крвта и менструални болки

 

Домалиот прст

 

Органи: дебело црево и дојки

Емоции: тага и негативност

Физички симптоми: астма и респираторни проблеми

 

Мал прст

 

Органи: срце и црева

Емоции: анкциозност и недостаток на самопочитување

Физички симптоми: болка во коските, стомакот, вратот и срцето

Тагови: прсти
Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина