Вообичаено движење за време на сексот може да ве изложи на сериозна опасност. Имено, според податоците од една бразилска студија, речиси половина од повредите од кршење на пенисот настануваат за време на позата во која жената е одозгора. Втората поза кога се работи за ризични движења е doggystyle позата, со 28%. Што е тоа прелом на пенисот? Во пенисот се наоѓаат цевчиња со сунѓереста структира, кои кога ќе се наполнат со крв стануваат крути. Ако со преголема сила се изврши притисок врз пенисот во ерекција овие цевчиња едноставно ќе се искршат. Така доаѓа до запирање на протокот на крв, отекување на пенисот и голема болка.

Проблемот во врска со позата во која жената е одозгора лежи во тоа што вашата парнерка го контролира ритамот и аголот на пенисот под кој продира во вагината. До фрактура доаѓа кога пенисот ќе се лизне од вагината и ќе дојде во контакт со делот од телото околу интимнат

Вообичаено движење за време на сексот може да ве изложи на сериозна опасност. Имено, според податоците од една бразилска студија, речиси половина од повредите од кршење на пенисот настануваат за време на позата во која жената е одозгора. Втората поза кога се работи за ризични движења е doggystyle позата, со 28%. Што е тоа прелом на пенисот? Во пенисот се наоѓаат цевчиња со сунѓереста структира, кои кога ќе се наполнат со крв стануваат крути. Ако со преголема сила се изврши притисок врз пенисот во ерекција овие цевчиња едноставно ќе се искршат. Така доаѓа до запирање на протокот на крв, отекување на пенисот и голема болка.

Проблемот во врска со позата во која жената е одозгора лежи во тоа што вашата парнерка го контролира ритамот и аголот на пенисот под кој продира во вагината. До фрактура доаѓа кога пенисот ќе се лизне од вагината и ќе дојде во контакт со делот од телото околу интимната зона кој е опкружен со бројни коски и мускули.

За да се одбегне оваа непријатна ситуација, треба да имате секс низ бројни други пози кои ќе ви овозможат да го контролирате аголот и длабочината на пенетрацијата, што на крајот ќе го намали ризикот од повреда. Исто така, водете сметка и за темпото и ритамот на самиот секс, бидејќи статистиките имаат покажано дека поголем брј од повредите се случуваат за време на поенергичен секс.

 

Тагови: пениссекс
Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина