Негативни вибрации од време на време,  сите ние чувствуваме. Да се ​​биде во присуство на негативни луѓе или доживувањето  на негативни искуства може да те стават  во лошо расположение, дури и ако сте  позитивна личност. Треба да дознаете како можете да ги запрете негативните  вибрации, затоа што тоа ќе биде единствениот начин да се заштитите.

Треба да запаметите дека првиот чекор во борбата против негативните вибрации е нивното прифаќање. Целта не е да се борите со негативноста, бидејќи ќе  направите да во вашиот живот донесе повеќе негативност. Наместо тоа,  прифатете ја негативноста, бидејќи тоа е единствениот начин на кој може да се ослободите. Кога ќе ја прифатите вашата негативност, ќе преземете чекори кои ќе ви помогнат да се ослободите од неа.

 

Направете пауза

Ако сте во средината на некоја активност  и  почнувате да  чувствувате  негативни вибрации,  застанете и одморете се. На активноста вратете се  кога ќе се ослободите од негативните реакции. Нема  смисла да се присилувате  и да барате  начини како да продолжите да ја вршите задачата, бидејќи на овој начин нема да постигнете добри резултати. Значи  одморете се,  и продолжете да го правите она што го правевте само кога ќе се ослободите од негативните  вибрации.

Ако навистина не правите ништо,  само сте  вознемирени во врска со нешто за што  размислувате, престанете  да мислите за тоа. Започнете со правење на нешто друго и  во целост  фокусирајте се на тоа. А за проблемот, кој неодамна ве мачи, ќе бидете во можност да размислувате подобро кога ќе се чувствувате подобро.

Одспијте

Спиењето е одлично, бидејќи тој автоматски ги поправа вашите вибрации. Кога спиете, вашата енергија е стабилна и смирувачка. Може ќе ви биде  тешко да  заспиете кога сте нервозни или напнати, но  секако  обидете се . Додека се обидувате да заспиете, размислувајте за тоа како ќе се разбудите освежени  и во добар дух.

 

Медитирајте

Медитација е одличен начин да го исчистите вашиот ум од негативни мисли. Кога ќе почувствувате дека вашите мисли се вознемирувачки и чувствата стануваат негативни,  обидете се со  медитација 10-15 минути или додека ви е потребно  да  го пронајдете внатрешниот мир.

 

Мислите на некој што го сакате

Кои се трите работи или луѓето кои те сакаат најмногу? Мислете на нив, додека се обидувате да се ослободите од негативноста. Земете неколку причини зошто ги сакате и  фокусирајте се на тоа. Размислете за тоа што ги прави посебни и зошто твојот живот е навистина пријатен. Размислување за нештата на кои им сме благодарни, и поради кои  сме среќни може да бидат моќна алатка, кога се обидувате да се ослободите од негативноста.

 

 Движете се

Тоа може да биде една кратка прошетка, возење автомобил или интензивен тренинг. На овој начин можете  ментално да се извлечете од негативноста, додека уживате  во придобивките кои ви обезбедуваат движење. Кога вашето тело е во движење, енергијата сама по себе почнува да се менува. Што е телото во брзо движење, таа енергија брзо се менува. Поради оваа причина, активности кои го стимулираат ослободувањето на нивото на адреналин, всушност најбрзо  ја менуваат енергијата.

Ја почитува здравата исхрана,посебно овошјето и зеленчукот,љубител на животни,верува во љубов,омилено место за живеење Париз