Фитнес грешките ќе  ги избегнете ако се информирате пред да почнете со вашата прва фитнес програма во салата.

 

Летото е само зад аголот и сакате да  го обликувате  вашето тело. Сакате да  постигнете резултати во краток временски период. ​​Бидете внимателни, повеќето жени без некои совети од личен тренер се случува да не успеат од самиот почеток. Овие грешки влијаат на вашите резултати или уште полошо, можат да го оштетат и вашето здравје. Следниве совети се однесуваат на жените и мажите без искуство во салата.

 

  1. Промена на вашата рутина

Најголемата грешка што ја прават жените во салата, е тоа што ги прават истите вежби секоја сесија. Избегнете го тоа. Нормално дека во првиот ден во салата ќе тестирате неколку вежби, и ќе си ги  одберете омилените. Ако сакате да ги вежбате истите вежби  секој ден, грешите. Зошто? Од проста причина што на  мускулите им треба време да се опорават. Ако ги вежбате истите мускулни групи секој ден, наскоро нема да бидете во можност да ги извежбате  сите за една цела недела. Ви препорачуваме  минимум два дена одмор за секоја мускулна група. Како почетник ви се потребни два дена одмор неделно.

 

  1. Обидете се со кревање тегови

Помешајте ги вашите кардио  вежби со вежбите со кревање тегови. Вие нема да го изгубите вашето женско тело, не плашете се. Знам, вие сакате да се ослободите од грозните масти што е можно побрзо. Но, обидете се да го намалите интензивниот кардио тренинг за 3-4 дена во неделата, од 30-40 минути. Кревањето тегови го забрзува согорувањето на мастите,  ја зголемува на флексибилноста, ги заштитува  зглобовите, го намалува ризикот од остеопороза и  ја подобрува  густината на коските!

 

 

  1. Вежбајте ги сите ваши мускули

Не злоупотребувајте ги  стомачните вежби! Ние сите знаеме дека главната причина жените да одат во теретана е да се ослободат од стомакот. И решение за овој проблем е да се направат вежби за стомакот. Ако  ги злоупотребите овие вежби за рамен стомак нема да добиете резултати. Вие нема да се ослободите од прекумерните масти, но ќе го обликувате  мускулите под нив. Треба да си ги комбинирате  кардио вежбите со здрава исхрана.

 

  1. Пијте вода и потете се

Не заборавајте да пиете вода! Пијте колку што можете. Земете голем шише полно со вода со вас. Таа ги отстранува токсините, ги штити зглобовите, го забрзува метаболизмот, го намалува уморот и  спречува поспаност.

 

  1. Во фитнес салата без шминка

Фитнес салата треба да биде јавно место каде што луѓето одат да ги вежбаат нивните тела, а не да им се восхитуваме. Не го користете вашиот парфем во салата. Ќе ги  нервирате  сите со силниот мирис.

Ја почитува здравата исхрана,посебно овошјето и зеленчукот,љубител на животни,верува во љубов,омилено место за живеење Париз