Грешката која ја прават луѓето додека ја прават оваа вежба е свиткувањето на колената. Затоа внимавајте тие да ви бидат рамни. Ако сакате да трошите многу помалку време на вежбање, а за да имате неверојатен ефект, тоаш морате правилно да правите посебни склекови.

 

Прво заземете положба на обратна буква V во однос на тлото. Дланките се поставени во тупаници како на снимката, подигнете ја главата и спуштајте се со градите надолу и враќајте се. Треба да се напомене дека почетниците не треба да прават повеќе од четири повторувања во серија, искусните вежбачи можат да прават и до 10 повторувања, додека професионалците и по 20.

 

Грешката која ја прават луѓето додека ја прават оваа вежба е свиткувањето на колената. Затоа внимавајте тие да ви бидат рамни, бидејќи во спротиво вежбата ги погодува мускулите под сосема друг агол.

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина