Здравје

Здравје

Чистење на црниот дроб со суво грозје

Постапката на чистење и детоксикација на црниот дроб со помош на суво грозје е една од најефикасните методи за закрепнување на организмот и ослободување од хронични болести и токсини, бидејќи самата затруеност на организмот го вклучува механизмот за самоизлекување, а исто та...
ЗдравјеРазно
Можеби ќе ви се чини дека извесна намирница или производ кој е добар за вашето тело е добар и за лицето, но сепак не е така. Кожата на лицето е потенка од останатата кожа на телото, па поради тоа бара малку повеќе нега и внимание. Некои делови од лицето - усните и делот окол...
ЗдравјеРазно

12 болки директно поврзани со чувствата

Додека некои видови болки се само несреќен резултат од нерамнотежа на физичкото поле, важно е да се има на ум дека другите облици на непријатност првенствено се поврзани со вашата емоционална состојба. Неодамнешните истражувања покажуваат дека одредени видови психолошки стре...
ЗдравјеРазно

Пименто – зачин за се

Дали некогаш во јадењата сте користеле зачин кој се вика пименто? Овој зачин е многу распространет ширум светот, каде е уште познат и како јамајкански црн пипер. Најмногу се користи во јадењата од мексиканската и централноамериканската кујна. Стеблото на пиментото води по...
ЗдравјеИсхрана

Домаши рецепти за отечени нозе

Ова се наједноставните и најевтини домашни рецепти кои можат да помогнат повторно да се почувствува леснотија во нозете. 1. Кујнска сол Ставете половина шолја кујнска сол во сад со топла вода. Потопете ги нозете во оваа течност и држете ги во неа 10-15 минути. Ќе почувст...
ЗдравјеРазно

Демисексуалност

Попатниот секс е нешто во кое уживаат многумина, но секако не сите луѓе. Некои од нив пред имањето секс мора да почувствувата силна емоционална поврзаност со партнерот. Но, оние кои се идентификуваат како демисексуалци објаснуваат дека им е потребна многу цврста врска со одр...
ЗдравјеРазно

Како побрзо да ви зараснат лузните?

Акните, мозолките и некои кожни болести можат да остават непријатни лузни поради кои кожата може да изгледа грдо и одбојно. Покрај лузните на останатите делови од телото, лузните на лицето можат да бидат непријатни. Меѓутоа, овие лузни не се неизлечливи. Ова се три едноставн...
Здравје

Акаи бобинки

За акаи бобинките многу се зборува во последно време. Трговците ги нарекуваат супер храна, преполна со антиоксиданси со својства кои го забавуваат стареењето и ги топат калориите, a козметичката индустрија се повеќе ги користи во своето производство. Но, што има да каже на т...
ЗдравјеИсхрана
Мразите кога се поместуваат стрелките на часовникот? Верувајте не сте единствени кои се чувствуваат така. Ова поместување за еден час нанапред може лошо да влијае на нашето зравје, а тоа го потврдуваат и научниците. Како главна предност од поместувањето на времето за еден ча...
ЗдравјеРазно

Дивизма

Дивизмата (лат. Verbascum thapsus) е двогодишно растение со единствен изглед, кое може да порасне и до 2 метри. Стебленцето и е издолжено, а на него има крупни жолти цветови. Кај народот уште е позната под името кралска свеќа, бидејќи по обликот многу потсетува на свеќа. Му ...
ЗдравјеРазно

Галерија