Суплементи

Суплементи

  Секој кој сака изградени мускули, знае дека протеините се градбен материјал за мускулите. Исто така, знае и дека протеините се состојат од уште помали составни делови - аминокиселини. Тие се 20 на број, некои од нив организмот може да ги создаде сам (неесенцијални), ...
Суплементи

Како треба да се пијат протеините?

Протеините се најважни кога се работи за градење на мускулите. И јагленохидратите и мастите исто така играат голема игра, но ако сакате да видите резултати од вежбањето во теретаната, вносот на протеини мора да биде правилен. Протеините не влијаа на масата и тоа е голема заб...
Боди-фитСуплементи
Од сите анаболни хормони во телото, тестостеронот без сомнение е еден од најсилните. Затоа и не е изненадување дека овој хормон е поврзан со широк спектар на телесни функции, како што се зголемување на мускулната маса, меморијата, либидото и концентрацијата. Тоа значи дека ...
Суплементи
Проучете го патот од чинија до фигура за да им дадете гориво на вашите мускулни влакна 1.Ајде да сумираме... Откако ќе испразните се што се наоѓа во вашата чинија, ензимите од желудникот и тенкото црево ги разложуваат протеините, со цел да се формираат пептиди. Овие синџ...
Боди-фитСуплементи

Whey или Casein Протеини?

Често постовувано прашања за протеините  cе дали е важен типот на протеин и кој е подобар Whey или Casein? Одговорот е дефинитифно ДА.Whey и Casein протеинот имаат различен амино-киселински профил, различна стапка на  разложување во оранизмот,и како резултат на тоа имаат ра...
Суплементи
  Бодибилдерите се заинтересирани за постигнување на повисоки нивоа на човечкиот хормон за раст (HGH), откога ги увидоа неговите предности и се она за што е тој способен . Хормонот за раст не само што го зголемува производството на чиста мускулна маса во телото, но зго...
Боди-фитСуплементи
  Постои многу конфузија и многу различни мислења за тоа кој е вистинскиот начин да се изградат мускули, но без оглед на тоа за кој програм за вежбање ќе се одлучите, постојат неколку области на кои ќе треба да се фокусирате доколку сакате да станете пошироки. 1.Пра...
Боди-фитСуплементи
  Многу луѓе сонуваат дека постои една магична таблета која конечно ќе им помогне лесно да ослабнат, без напорни диети или исцрпувачко вежбање. Една пилула и килограмите едноставно да исчезнат. Но, како што сите чудотворни лекови имаат свои мана- така и овие- слабеењет...
Суплементи
Креатинот е молекула во енергетскиот систем (креатин фосфат) кој брзо може да произведе енергија (АТП) за поддршка на клеточните функции, со што се подобруваат ефикасноста и невропротективните својства на креатинот. Исклучително безбеден и добро истражуван додаток во исхрана...
Суплементи

Ви се лоши од витамини?

Ги пиете витамините наутро и набрзина ги голтате со филџан кафе? И, по малку време чувствувате мачнина? Чувството на мачнина е комбинација од неколку фактори и е многу чест проблем, многу почесто кај оние кои живејат со забрзано темпо отколку кај постарите. Доколку ги правит...
ЗдравјеСуплементи

Галерија