Разно

Разно

Тегавецот – божји дар од природата

Што е гинекомастија?

Закривен пенис

5 тајни за совршена кожа

Зошто боли стомакот во “оние денови”?

Tрошете калории со стоење

  Со стоење наместо седење ќе потрошите повеќе калории и потенцијално ќе ослабнете, открива новата студија. Истражувањето покажало дека со стоењето се согоруваат 0,15 калории во минута, што е повеќе отколку со седењто. Во оваа студија учествувале 1.184 луѓе, а просеч...
Разно
Не секое течење на носот е лош знак.   Секретот од носот има важна улога во оддржувањето на здравјето. На него се лепат прашината и нечистотиите кои ги вдишуваме, а кои на крај нема да завршат во белите дробови. Организмот дневно произведува две шолји слуз, што пр...
ЗдравјеРазно

Знаци дека ви се влошил слухот

  Не слушаат лошо само старите луѓе. Всушност, само 35% од луѓето кои го имаат овој проблем се постари од 64 години. Затоа, доколку забележите некои од следниве тегоби, обратете се кај својот доктор.   Ви ѕвони или зуи во ушите   Ова се првите знаци...
ЗдравјеРазно

Пливањето во плитко не е добра идеја

Децата до четвртата година од животот минуваат повеќе време на море и почесто голтаат од солената вода од возрасните, што ги изложува на потенцијална зараза. Но, дури и релативно чистата морска вода во плитко најверојатно содржи бројни микроби кои ја зголемуваат опасноста од...
ЗдравјеРазно

Квалитет сон за побрзо слабеење

Ова не е текст за некоја волшебна пилула или трик со кој ќе ослабнете за миг и ќе имате тело на кое ќе му позавидуваат. Но, сепак можно е да се губат килограми додека спиете.   Новите истражувања покажуваат дека постои поврзаност помеѓу индексот на телесна маса (Б...
Разно
Мажите со мал број сперматозоиди имаат поголеми изгледи да патат од низа здравствени проблеми, што ги изложува на поголем ризик од заболувања, покажало најновото истражување пренесено од страна на ББС. Истражувањето, кое опфатило 5177 мажи, покажало дека оние со мал број на ...
ЗдравјеРазно

Цревата се нашиот втор мозок?

  Врската помеѓу гастроинтестиналниот и централниот нервен систем, односно помеѓу цревата и мозокот, е двонасочна. Во здравите црева се наоѓаат голем број различни бактерии, а поради изложеноста на стрес, лошата исхрана, па и прекумерното вежбање, нашиот микробиом се...
ЗдравјеРазно

Селенот го јакне имунитетот

  Витамините А, Б, Ц, Д, Е, К, железото, калциумот, цинкот, магнезиумот и другите минерали или олиглементи, како што е антиоксидансот селен, се неопходни за човековиот организам.   Селенот игра клучна улога во јакнењето на одбранбенот систем, борбата проти...
ИсхранаРазно
Транцеденталната медитација (ТМ) е многу ефикасна техника на опуштање која ни помага да се ослободиме од сите мисли во умот и да дојдеме до состојба на опуштена свест. Ова се нејзините благодети.   ТМ се практикува во Индија од древни времиња, а во западната цивил...
ЗдравјеРазно
Жабуркањето масла, древен третман кој се векови се практикува за детоксикација на организмот е повеќе од едноставен за спроведување и не е ни малку непријатен, а спектарот на неговото делување е навистина широк.   Во изминативе години, доктор Карачи, кој го истржу...
ЗдравјеРазно

Галерија