Боди-фит

Боди-фит

Најдобрите вежби за мускулна моќ за секој дел од телото!

Дали треба да го следите принципот на диета со малку јаглехидрати?

Причини заради кои вашиот тренинг на бенч клупата е лош

Стомачни во стоечка положба

Од слабо и ковчесто до мускулесто тело во 7 чекори

Достигнавте стагнација во вежбањето? Подгответе го вашето тело за раст со овој неделен прграм за земање на суплементи   Што е вашата прва реакција кога вашето вежбање не делува повеќе и кога ќе го допрете плафонот? Направете повеќе! Доколку делот од телото кој сак...
Боди-фитСуплементи

Вежби во вода за феноменално тело

Водата најубаво го обликува телото. Затоа искористете го нејзиниот бенефит за да добиете најдобра фигура. Пробајте ги овие вежби. 1. Нозете ќе ги обликувате убаво ако често ја применувате оваа вежба. Влезете во базен во длабочина до рамењата. Фатете се за работ од базенот...
Боди-фитРазно

5 изненадувачки извори на протеини

Дали некогаш сте се заинтересирале колку сирење јаделе во Британија во 1974 година? Ние никогаш. Се додека не ги видовме бројките кои беа објавени од неодамна од страна на Министерството за животна средина, храна и рурални прашања (Defra), преку кои може да се види трансформ...
Боди-фитИсхрана
Поголемиот број жени кога ќе почнат да вежбаат во теретана или да одат на часови по аеробик имаат само една цел - да ослабне и да го намали конфекцискиот број. Притоа се занемарува она важното, а се посветува внимание на она кое е погрешно. Имено, многу поважно е да се посве...
Боди-фит

Каде одат мастите кои ги губиме?

Дали сте се запрашале некогаш каде ни одат мастите кои ги ,,согоруваме,,? Многумина веруваат дека, кога ќе се согорат, мастите се трансформираат во енергија или топлина, додека други веруваат дека тие некако се излачуваат вон телото. Трети, пак, дури се убедени дека мастите ...
Боди-фитРазно

6 вежби идеални за трудници

Ова се вежби кои сите трудници ќе ги оддржи во здрава и фит состојба за време на бременоста, без разлика на тоа во кој месец и да се. Доколку ви е потребна мотивација за вежбање за време на бременоста, можеби во тоа ќе ви помогне следново сознание: вежбањето за време на б...
Боди-фитРазно
Во овој текст нема да пронајдете магични формули, а ни упатство за тоа што се можете да додадете во вашиот градник. Се работи за проверени вежби кои освен поатрактивен изглед ќе ви обезбедат и подобро држење на телото и целокупно здравје на организмот. Доколку страдате за...
Боди-фит
  Вишокот на телесна тежина и дебелината се глобални проблеми на денешните модерни луѓе. Не само што согорувањето на мастите е тешка задача сама по себе, но и забавениот метаболизам и стареењето го прават процесот на согорување на мастите уште потежок. Кога ќе го зап...
Боди-фит

Вежби кои ќе ви го обликуваат телото

Испробајте ги овие пет вежби кои се толку многу едноставни, што сигурно веднаш ќе ги засакате. Одлични се и за оние кои немаат време за стандардно вежбање, но и за оние чија подвижност е ограничена. 1. „Крилја на пеперутка“ Легнете на грб и свиткајте ги малку колената. П...
Боди-фит

9 вежби за рамен стомак

Ако сте се прашувале како изгледаат добрите вежби кои го топат салото од стомакот, погледнете го ова видео. Ако секој ден одделувате по 10 минути за овие вежби, ќе уживате во извајаните стомачни мускули. Најдобро од се е што нема потреба да посетувате теретана или да купи...
Боди-фитВидео

Галерија