Мажите знаат што сакаат и знаат начин како да го направат сето тоа. Меѓутоа, не се толку смирени колку што мислат жените. Постојат одредени нешта кои се случуваат или кои можат да се случат за време на сексот, а кои сосема ќе ги побудалат.

Ова се шесте нешта кои вашиот партнер ќе почне да паничи.

1. Дали го лажирате оргазмот?

Една нешта околу која мажите сосема со сигурност се загрижени е дали нивните партнерки за време на вечерта. Тој сака да ве донесе до самиот раб и да ви подари оргазам, но исто така е добро упатен во оние хорор приказни дека жените се подготвени да го лажираат оргазмот, само за сето тоа што побрзо да се заврши. Ако и не успева да погоди одредена точка, не се двоумете да му го покажете тоа и да го упатите. Ако, пак, навистина уживате, покажете му го тоа.

2. Дали оваа поза/ритам/брзина се соодветни?

Сигурно дека ќе ги бара трагите што му ги оставате (ако ги оставате), според кои можете да видете дали зададената поза, брзина и ритам ви одговараат.

Иако, не ретко мажите од загриженост заталкуваат од патот и губат ритам, откако конечно ќе го пронајдат. Ставете му до знаење дека се забавувате, дека уживате или, на крајот, преземете ја контролата ако сакате да ги сопрете последиците кои огромната загриженост знае да ги остави врз сексот, но и врз целосниот впечаток за мажот.

3. Телесни гестови во вид на кивање и слично

Човечноста, како и сето она што таа го носи со себе не застанува во текот на сексот, и партнерот е свесен за тоа. Проблемот е во тоа што тој не сака да направи ништо лошо или нешто кое можеби ќе го посрамоти. Штом ќе сфати еднаш дека проблемите кои се појавуваат ќе го натераат да го сврти вниманието од сексот за миг, ќе почне да паничи. Во секој случај. Ќе загубите концентрација прашувајќи се дали е подобро и дали е во состојба да се воздржи, или едноставно да се ослободи.

4. Дали сексот ќе ви биде како оној од филмовите?

Ова не може да се генерализира, но бидете убедени дека најголем дел од мажите се грижи околу ова. Тој се прашува дали вашата сексуална сцена е како онаа од романтичните филмови. Исто така, секогаш посоти загриженост дека во однос на вас е грд, дебел или преслаб додека е интимен со вас. Иако, сигурно и вие се грижите за овие нешта. Ако е така, одбегнувањето или покривањето на огледалата е многу полезно нешто. Така нема премногу да се оптоварува околу тоа, затоа што нема да може да се види себеси.

5. Дали ќе го фатат грчеви и ќе му го нарушат ритамот?

Тој има грчеви. Можат да го фатат во рацете и во нозете. Во секој случај, тие се многу болни и не е сигурен дали ќе може да продолжи. Ова се ситуации во кои најверојатно најмногу ќе паничи додека ќе се прашува дали треба да престане и да ја ублажи болката, или да се обиде да ја игнорира и да продолжи.

6. Дали ќе пукне кондомот?

Тоа е најлошата ноќна мора на сите мажи и жени. Самата идеја како кондомот пука создава слика во главата за бебе или за полово преносливи болести. Сигурно и вие паничите во овие ситуации. Проблемот е во тоа што мажот никогаш со сигурност не може да утврди дали пукнал кондомот. Чувството честопати знае да залажува. Ако е ова случај, ќе се запраша дали треба да престане и да ви го каже тоа, или да преземе голем ризик и да продолжи.

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина