Овој мини тренинг е креиран така да го придвижи целото тело и не одзема многу време, па е погоден за оние кои ,,никогаш немаат време,, за вежбање, одење во теретана или за групни тренинзи. Можете да го користите секојдневно или само во оние денови кога навистина не моете да стигнете во теретана или сте премногу уморни или немате многу мотивација.

 

Почнувајчи одо првата вежба, секоја треба да се прави по 50 секунди, потоа се прави пауза од 10 секунди и се преминува на следната вежба. Ако имате време, вежбите правете ги по повеќе серии, со по 60 секунди пауза.

 

 

Мост со тег

 

Легнете на под, нозете свиткајте ги во колената. Петите треба да се цврсто поставени на подот, а тегот на долниот дел од стомакот, точно во рамнина со карлицата. Стегнете ги стомачните мускули, контрахирајте го глутеусот и подигнете ги колковите тка што телото да ви формира права линија од рамената до колената. Спуштете го задникот во првобитната положба. Тоа е едно повторување.

 

 

Обратен исчекор со тегови

 

 

Држете ги теговите во висина на рамењата, а потоа исчекорете наназад со десната нога. Двете колена спуштете ги така што да формираат агол од 90 степени. При враќање во првобитнмата пложба, подигајте ги рацете над главата заедно со теговите. Кога пак ќе се вратите во стоечка положба, рацете треба да ви бидат целосно испружени.

 

Чучнување со тегови

 

 

Теговите држете ги така да се вертикално свртени во двете раце, близу градите. Нозете треба да ви бидат во ширина со колковите кога ќе почнете да се спуштате во чучнување. Во чучната положба стегнете го стомакот и двете раце испружете ги пред себе. Малку задржете ги во таа положба, привлечете ги кон себе, а потоа исправете се.

 

Вежби за раце

 

Пред себе држете еде пар тегови и нозете нека ви бидат раширени во ширина на рамењата. Малку спуштете ги колената, а колковите исфрлете ги нанапред. Рацете испружете ги пред себе. Држејќи ги цврсто стомачните мускули, стегнете ги рамените мускули за да можете теговите да ги кренете кон градите, а потоа спуштете ги – тоа е едно повторување.

 

Издржување – џек

 

 

Застанете во положба за склек, со нозете во ширина на колковите, а рацете во ширина на рамењата. Стегајќи го стомакот, со скокање раширете ги нозете, паузирајте, па пак соберете си со скок. Тоа е едно повторување.

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина