Најдобрата вежба за масивни трицепси

Летото е пред нас и секој маж сака да изгледа импресивно и да ги покаже своите големи и силни раце. Поради тоа пред летото во теретана најмногу прават вежби кои ги зголемуваат рацете. Вежбите за бицепсите се секако неизбежни, додека оние за трицепсите помалку се прават. &...
Боди-фит
На сите нас понекогаш ни се случува тоа: ќе станеме нагло и одеднаш пред очи ќе ни се појават црни точки, кои брзо поминуваат.   Зошто се случува тоа?   Всушност, не постои причина за загриженост, ако пред очи гледате црни точки кога ќе станете одеднаш....
ЗдравјеРазно

Храна за болни зглобови

  Се поголем е бројот на луѓе денес кој пати од артритисм дегенеративна болест на зглобовите. Тоа ни малку не зачудува ако се земе предвиз модерниот стил на живеење, проблемот со преголемата дебелина и лошата исхрана, базирана на преработени намирници кои ги поттикну...
Исхрана

Копривата – зелена ризница на здравје

Копривата (лат. Urtica dioica L.) потекнува од фамилијата Urticaceae, подвид коприварки. Медицинското име и е Folium Urticae. Не постои болест за која не се пепорачува копривата, или како диетално јадење или како лековит напиток. Со нејзината примена доаѓа до исклучително бр...
ЗдравјеИсхрана
  И Мин Ли, професор по медицина на Медицинскиот факултет на Харварад, смета дека е тоа преголемо оптоварување за организмот, па препорачува уште пет видови на тренинг.   Пливање, таи чи, тренинзи за сила, одење и Кегелови вежби се спортски активности кои ...
Боди-фит

Хомеопатска медицина

  Хомеопатската медицина е вид на алтернативно лекување. Во последно време се здобива со се поголема популарност, воглавно поради се поголемиот страв на западниот свет од ,,труење,, на организмот непотребно со силни хемиски лекови, за кои честопати се мисли дека пред...
ЗдравјеРазно

Која е оптималната дневна доза на сол?

  Некои однесувања кај животните, кои се најслични со човекот, кај вишите примати, покажале дека живејат без никкави проблеми со храната во оја вкупната содржина на натиум е многу ниска. Многу е јасно документирано, дека колку е пониска потрошувачката на сол, пониска...
Исхрана

Како да се препознае овулацијата?

  Овулацијата е безболна за повеќето жени, но секоја петта ја чувствува како непријатност која може да варира дури и до повеќечасовна болка.   По предменструалниот синдром, тврдат докторите, на второ место по болност меѓу ,,женските проблеми,, е овулацијат...
ЗдравјеРазно

Не се истегнувајте пред тренинг

Шон Арент, директо на Центарот за здравствени и физички способности на Универзитетот Ратгерс, вели дека верувањето оти ќе се повредиме ако не се истегнуваме пред вежбање е само мит. Истегнувањето не е лошо. Тоа е сосема во ред, но само ако го правите по вежбањето. - Она...
Боди-фит
  По обилен оброк, дел од луѓето се жалат на желудочни киселини или на општо чувство на преполнетост, па германските стручњаци предлагаат решение: прошетка по ручек или вечера, кои можат да го забрзаат варењето.   Спротивно на тоа, алкохолот го забавува, п...
ЗдравјеИсхрана

Галерија